یکی از وسیع ترین و در عین حال پیچیده ترین حوزه های مدیریت منابع انسانی برنامه ریزی برای توسعه کارمندان است. در مقایسه با سایر انواع منابع (منابع مالی ، فناوری) ، مدیریت منابع انسانی نیاز به یک رویکرد کاملاً پیچیده و برنامه ریزی بلند مدت دارد کسب دانش و ایجاد مهارت‌ها یک فرآیند زمان‌بر است که در آن شرکت‌ها مقدار زیادی از منابع مالی را سرمایه‌گذاری می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که کارمندان قابلیت‌های لازم را به دست می‌آورند. ناتوانی در ارزیابی قابلیت‌های کارکنان لازم برای اجرای استراتژی و اطمینان از کسب یا توسعه آن در سطح لازم و موعد مقرر می‌تواند به طور قابل‌توجهی توانایی شرکت برای دستیابی به اهدافش را تهدید کند. با توجه به این که سازمان‌ها در معرض تغییرات سریع در محیط کسب‌وکار، از جمله تغییرات داخلی در سازمان قرار دارند، مهم است که رویکردی را جستجو کنیم که به واکنش به تغییرات انعطاف‌پذیر و سریع، جذب و توسعه توانایی‌های کارکنان برای تضمین تداوم عملیات‌های سازمان، رشد و رقابت کمک کند.

 یورکس و بارتو(Yorks and Barto)(2013) نوشتند که "توسعه منابع انسانی  فراتر از یادگیری است که به خودی خود با مشارکت یا همکاری با روشهای سنتی مدیریت منابع انسانی و توسعه سازمانی همکاری می کند" (ص 33). در حالی که عموم مردم غالباً تمایز کمی بین توسعه منابع انسانی (HRD) و مدیریت منابع انسانی (HRM) ایجاد می کنند ، بسیاری از افراد در محافل دانشگاهی سعی کرده اند این اصطلاحات را تشخیص دهند (به عنوان مثال 2007، Chalofsky ؛ 2011، Hamlin & Stewart؛  2004، Ruona & Gibson ؛2009، Swanson & Holton).

نکته جالب توجه در مورد آموزش در ایالات متحده این است که دو مورد از بزرگترین علل رشد این حرفه جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم بوده است. به عنوان نمونه ، دولت آمریکا از سال 1940 تا 1945 برای آموزش نیازهای آموزش شغلی صنایع مرتبط با جنگ ، خدمات آموزش درون صنعت (TWI) را اجرا کرد(Dinero, 2005) تخمین زده می شود که بیش از 1.6 میلیون کارگر ایالات متحده برنامه های آموزش TWI را کامل کرده اند. یک اتفاق مرتبط با آن، شکل گیری انجمن آموزش و توسعه آمریکا (ASTD) در سال 1943 بود. این گروه که در اصل انجمن آموزش مدیران آمریکایی نامیده می‌شد، توسط گروهی از مربیان که در صنعت پتروشیمی کار می‌کردند، تشکیل شد (2011،ASTD). این گروه بزرگ شد و گسترش یافت، و در دهه ۱۹۸۰، ASTD به طور رسمی استفاده از عبارت توسعه منابع انسانی را تایید کرد تا نشان دهد که این زمینه بیشتر از آموزش کلاسی است (1989،Nadler & Nadler).

 توسعه منابع انسانی یک سری فعالیت‌های است که از تغییر رفتاری و فرصت‌های یادگیری برای کارمندان پشتیبانی می‌کند (2009،Haslinda). فعالیت‌های توسعه منابع انسانی با هدف توسعه مهارت‌های کارمندان و انعطاف‌پذیری در برابر خواسته‌های فعلی و آتی سازمان انجام می‌شوند. هدف کلی فعالیت‌های توسعه منابع انسانی به دست آوردن عملکرد بالا است(2009Haslinda, ). Haslinda(2009) نمونه‌هایی خاص از فعالیت‌های توسعه را فراهم می‌کند تا شامل آموزش و توسعه، بازخورد و ارزیابی، برنامه‌ریزی و توسعه شغلی، و مدیریت تغییر است.

 (2001) Swanson توسعه منابع انسانی را به عنوان فرایند توسعه و یا ارتقاء تخصص انسانی از طریق توسعه سازمان و آموزش پرسنل و توسعه به منظور بهبود عملکرد تعریف می کند.

(1989)  McLagan and Suhadolnik توسعه منابع انسانی را به عنوان ادغام آموزش و توسعه ، توسعه شغلی ، توسعه سازمانی برای بهبود نتایج فردی ، گروهی و سازمانی تعریف می کند. توسعه منابع انسانی یک فرآیند سیستماتیک آموزش و کسب مهارت‌ها، دانش و توانایی‌های افراد، گروه و سازمان‌ها از طریق کاربرد توسعه استعداد، آموزش و توسعه، توسعه شغلی، و ابتکارات توسعه سازمانی می‌باشد.

توسعه منابع انسانی تمایل به پیشبرد تنوع صلاحیت کارگران و ترویج یک فلسفه کار قوی در سازمان برای مهار شایستگی‌های کارکنان و شدت بخشیدن به اثربخشی سازمانی دارد(Rao, 1987). ایجاد مزیت رقابتی از طریق افراد نیازمند توجه دقیق به شیوه‌هایی است که به بهترین شکل از این دارایی‌ها بهره‌برداری می‌کنند. اقدامات توسعه منابع انسانی برنامه‌هایی هستند که برای مدیریت فرآیند سازمانی برای مدیریت توسعه منابع انسانی جهت کمک به موفقیت کلی سازمان طراحی شده‌اند (Werner and DeSimone, 2006).

منابع:

- Jon M. Werner, J. M. 2014 . Human Resource Development ≠Human Resource Management: So What Is It?, HUMAN RESOURCE DEVELOPMENT QUARTERLY, vol. 25, no. 2.

- Kazakovs,  M., Verdina,  A., Arhipova,  I. 2015 .  Automation of Human Resources Development Planning, Procedia Computer Science 77 , 234 – 239.

- KAREEM, M.  A. 2019 . The Impact of Human Resource Development on  Organizational Effectiveness: An Empirical Study , Management Dynamics in the Knowledge Economy Vol.7, no.1, pp.29-50

- Richman, N. 2015 . Human resource management and human resource development: Evolution and contributions, Creighton Journal of Interdisciplinary Leadership, Vol. 1, No. 2, pp. 120 – 129.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها